Hvilken hånd skal forlovelsesringen på?

2017-12-08 / af Ole Mørck

Planlægger du at fri til din kæreste? Men er du i tvivl om hvordan du skal bære dig ad og i det hele taget hvilken hånd forlovelsesringen skal på? Så læs med her.

Først og fremmest skal det slås fast én gang for alle, at en forlovelsesring altid skal placeres på venstre ringfinger. Ifølge de danske traditioner skal en forlovelsesring sidde på den venstre ringfinger og vielsesringen på den højre. Den mest anerkendte forklaring herpå er, at forlovelsesringen skal sidde på venstre hånd, fordi kærlighedens åre siges at gå fra hjertet til venstre ringfinger. Vielsesringen derimod sider på højre hånd, da det er den man bruger til selve vielsen i kirken til at aflægge troskabsløftet med. Er man mindre traditionel, er der dog også mange som blot vælger den hånd som passer dem bedst.

Der er desuden stor forskel fra par til par om man har én eller to ringe i spil. Mens nogle par vælger kun at benytte en enkelt ring, der så både fungerer som forlovelsesring og vielsesring, så vælger andre at have én ring til selve forlovelsen og én ring til vielsen. En forlovelsesring har tit en sten, der skaber blikfang, mens selve vielsesringen ofte er klassisk og glat. Typisk er det kun kvinden, der får en forlovelsesring, hvor manden venter til selve brylluppet, hvor han får en vielsesring på sin højre ringfinger.

 

Hvilken type ring skal du vælge?

Som nævnt er det en tradition, at forlovelsesringen har mere blikfang end selve vielsesringen. Derfor har mange forlovelsesringe en sten, måske i en særlig opsigtsvækkende farve eller størrelse. Nogle par vælger også at købe forlovelsesringe i sølv og vielsesringe i guld, for at symbolisere skiftet fra forlovelse til ægteskab.

Vielsesringe, særligt mandens, er ofte ganske simple og gerne med en indvendig inskription. Da det er en ring, du skal bære hver dag, vælger mange en simpel og elegant ring, så den passer til enhver anledning. Hvor en forlovelsesring købes som en overraskelse, er vielsesringe noget parret vælger i fællesskab.

 

Sådan kan du fri til din kæreste

Der findes naturligvis ingen rigtig eller forkert måde at fri til sin kæreste på, det handler om at gennemtænke hvad hun vil sætte pris på og værdsætte som minde. Måske skal frieriet foregå på en rejse et skønt sted under varme himmelstrøg? Eller på en romantisk restaurant over en udsøgt dessert for to? Det kan også være at hjemmet egner sig bedst til et frieri, pyntet op med lys og hendes yndlingsblomster? Du kender dig selv og din udkårne bedst, så mærk efter hvad der føles rigtig for dig og jer.

Et frieri fungerer selvfølgelig bedst, hvis det kommer som en overraskelse, en god en af slagsen. Hav også timing og planer i mente, traditionen forskriver jo som bekendt, at brylluppet skal falde senest et år efter frieriet.

Endelig, så husk dig selv på, at det i denne sammenhæng i særdelshed er tanken der tæller. Så hvis du snubler lidt i ordene eller har købt en lidt for stor ring, kan du vide dig sikker på, at du på forhånd er tilgivet. Og nu hvor du er sikker på, hvilken ring forlovelsesringen skal sættes på, så kan det ikke gå helt galt.

billede af Hvilken hånd skal forlovelsesringen på?