Smykke udført på bestilling

2018-06-30 / af Ole Mørck

Mange af vores smykker bliver til i tæt samarbejder med vores kunder. Ofte kommer kunden med et ønske eller en god ide. Andre gange er det en ændring af et eksisterende smykke eller en ændring i et af vores designs. Ofte er det ikke de store ændringer som skal til, måske bare en anden type ædelsten? Det vigtige er at netop dit smykke får et personlig præg og bliver lige som du ønsker.

Går du og drømmer om nye specialfremstillede smykker hvor du selv kan være med til at design dit eget smykke, så er en god start gerne at lave et par skitser eller udskriv et par inspirations billeder og tegne videre på eller ved siden af dem, (det behøves ikke være super flot og præcist.) Medbring meget gerne begge dele for at vise mig hvilken stil smykket skal være, så tar vi en grundig snak om det, og om hvad og hvordan det kan lade sig gøre. Tænk også over, om og evt. hvilken sten der skal indgå i smykket.

Sådan et custommade smykke kan blive til på flere måder, enten ved at fremstille det helt fra bunden så det er 100 % unikt, her findes mange muligheder for at skabe og opbygge et sådant smykke og teknikken afhænger af smykkets udformning.

Det kan også gøres ved at bruge en af vores mange modeller som udgangspunkt hvor vi så fjerner og/eller tilføjer det som skal til for at smykket bliver ligesom du ønsker. Det kan både være små ændringer; fx hvis du har set din lun på en ring her på siden som er blank og med brillanter med bedre kan lide guldet når det får en mere mat struktur og der skal være indfattet rubiner eller andre ædelsten i stedet. Eller nogle øresmykker som her er vist i almindelig rødguld og du hellere vil have dem i hvidguld. En større ændring kunne fx være stadig at tage udgangspunkt i et eksisterende design hvor der så videreudvikles tilføjes og re-designes ud fra det.

Ofte er det også mulig at få lavet et  smykke af gammelt guld hvis du har sådant noget liggende? Måske vil du selv design din egen halskæde eller vedhæng og få det fremstillet af arveguldet eller måske har du arvet dine bedsteforældres vielsesringe som så skal indgå i dine egne vielsesringe, mulighederne er mange.

billede af Smykke udført på bestilling